Σχετικά με το Podcast

Γιώργος Γεωργίου

O Γιώργος Γεωργίου είναι δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ. Από το 2013 διατηρεί συνεργασία με διεθνές πρακτορείων ειδήσεων και από το 2017 είναι ο συμπαρουσιαστής στη ραδιοφωνική οικονομική εκπομπή “Show me the Money” στον “ΠΟΛΙΤΗ 107,6”.

Στη δημοσιογραφία μπήκε στο τέλος της χρυσής εποχής για το κλάδο το 2008.  Το 2012, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα τμήματα Ασίας και Υποσαχάριας Αφρικής.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στην κυριακάτική έκδοση της εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ. Κατέχει μεταπτυχιακό στη Διεθνή Ανάπτυξη από Πανεπιστήμιο του Bath, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με διατριβή στα μικρο-χρηματοοικονομικά (micro-finance) και είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Κύπρου από τον κλάδο των Πολιτικών Επιστημών.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είναι συμπαραγωγός στο Podcast “ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ”.

Συνδεθείτε με τον Γιώργο:

Κλεοπάτρα Κιττή

Η Κλεοπάτρα Κιττή είναι διαπιστευμένη ανεξάρτητη Σύμβουλος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών. Για περισσότερο από 30 χρόνια έζησε και εργάστηκε στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία και Αμερική.

Διατέλεσε ανώτερο διοικητικό στέλεχος διεθνών εταιρειών στο συμβουλευτικό τομέα, οπού μεταξύ άλλων εξειδικεύτηκε στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενεργείας, επενδυτικής στρατηγικής και διεθνών υποθέσεων για πολυεθνικές εταιρείες και κυβερνήσεις όσον αφορά ηγετικότατα, διαχείριση κρίσεων και διεθνών υποθέσεων.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο και στη Μεσόγειο έχει ιδρύσει την πρωτοβουλία για Ανάπτυξη της Μεσόγειου (The Mediterranean Growth Initiative), την ανεξάρτητη πλατφόρμα ανάλυσης και σύγκρισης οικονομικών και εμπορικών δεδομένων για όλες της χώρες της Μεσόγειου. Πρόσφατα η πρωτοβουλία για τη Μεσόγειο έχει συμβληθεί με τη δεξαμενή σκέψης ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου είναι και Ειδικός Σύμβουλος.

Εν μέσω πανδημίας και της διεθνούς κοινωνικό-οικονομικής κρίσης, το 2020 η Κλεοπάτρα δημιούργησε το πρόγραμμα χρηματοοικονομικής γνώσης για κορίτσια και γυναίκες της Μεσόγειου, το “Queens of Money” που έχει ως στόχο να παρέχει βασική γνώση διαχείρισης χρημάτων και περιουσίας.

Από το 2005 υπηρετεί ως μέλος του διεθνούς συμβουλευτικού συμβούλιου του μη κυβερνητικού οργανισμού International Crisis Group. Ως εθελόντρια, έχει ταξιδέψει σε εμπόλεμες ζώνες στην Αφρική, με στόχο την στήριξη πρωτοβουλιών ειρήνης αλλά και την ανάλυση από πρώτο χέρι των κινήτρων που οδηγούν τις φυλές και τους λαούς σε πόλεμο.

Η Κλεοπάτρα πιστεύει στην δια βίου μάθηση. Είναι απόφοιτος του ΙΝSEAD σε θέματα Διεθνούς Εταιρικής Διακυβέρνησης και Διεθνούς Διοίκησης, του προγράμματος Γυναίκες και Ηγεσία του Harvard Kennedy School και Επικοινωνίας και Διοίκησης του London College of Communication.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είναι συμπαραγωγός στο Podcast “ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ”.

Συνδεθείτε με την Κλεοπάτρα: