Σχετικά με το Podcast

H πρόκληση

Οι συνεχείς οικονομικές κρίσεις και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι άσχετες με το επίπεδο των χρηματοοικονομικών γνώσεων και δεξιοτήτων που έχουμε ως λαός. Πρόσφατη μελέτη από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) κατέδειξε ότι 6 στους 10 Κύπριους είναι χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι. Ο αναλφαβητισμός είναι ακόμη πιο έντονο στις γυναίκες καθώς από τους χρηματοοικονομικά εγγράμματους πολίτες, αυτές αποτελούν μόνο το 25%.

Ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός αποτελεί ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Οι συνέπειες του, μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή: στις σπουδές, στην εξασφάλιση οικογενειακής στέγης, στην ψυχολογική μας ισορροπία και στις σχέσεις μας τους άλλους ανθρώπους. Ακόμη και στις ευκαιρίες να αναπτύξουμε τις δυνατότητες και ταλέντα μας, προς όφελος δικό μας αλλά και της κοινωνίας!

Τέλος, διαμορφώνει τις δυνατότητες μας, για αξιοπρεπή σύνταξη και μπορεί να μας καταστήσει εξαρτώμενους στις διαθέσεις του Κράτους και στη γενναιοδωρία των συγγενών.

Τι κάνουμε στο «Κουμάντο»

To “ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ” είναι το πρώτο ελληνόφωνο podcast σε θέματα προσωπικής οικονομικής διαχείρισης. Συζητά θέματα που αφορούν τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, μέσα από διάλογο, συνεντεύξεις και αναλύσεις. Επιδίωξη μας ο ακροατής να ενημερωθεί για τα βασικά θέματα που αφορούν τη σχέση του με το χρήμα. Τον καλούμε να προβληματιστεί και να σκεφτεί λύσεις, στις δικές του πραγματικότητες,  αλλά και να ξανασκεφτεί τις μέχρι τώρα καταναλωτικές και αποταμιευτικές του συνήθειες.

Επιλέξαμε να δώσουμε τη γνώση αυτή μέσα από το podcast, καθώς πρόκειται για ένα κείμενο ή μια ιστορία που αντί να την διαβάζεις μπορείς να την ακούς! Διαρκεί μερικά λεπτά και μας δίνει την ευκαιρία να σας μιλήσουμε απευθείας δίνοντάς σας έναν νέο τρόπο να μάθετε καινούργια πράγματα στο χρόνο που εσείς επιλέγετε.

Γιατί τώρα!

Τώρα, στην εποχή του κορωνοϊού και των απανωτών οικονομικών κρίσεων, η ανάγκη για χρηματοοικονομική επιμόρφωση, είναι πιο έντονη από ποτέ. Θα πρέπει να έχουμε τη γνώση της οικονομικής διαχείρισης και αντίληψη των δικών μας πραγματικοτήτων!

Σήμερα που και το τελευταίο ευρώ στην τσέπη έχει τη δική του σημασία και που αύριο, επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα κληθούν να λάβουν ρεαλιστικές αποφάσεις, η γνώση και η σωστή πληροφόρηση, είναι το σημαντικότερο εφόδιο, που μπορεί να έχει μια κοινωνία.

Είναι γι’ αυτό που τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο το podcast “ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ“!