Σχετικά με το Podcast

Γενικά

Το podcast είναι ένα άρθρο, ένα κείμενο ή μια ιστορία που αντί να την διαβάζεις μπορείς να την ακούς! Διαρκεί από μερικά λεπτά έως και περισσότερο από μία ώρα και δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς του, να μιλήσουν απευθείας στους ακροατές χωρίς περισπασμούς, δίνοντάς τους έναν νέο τρόπο να μάθουν νέα πράγματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τη δουλειά, τη γυμναστική ή τη χαλάρωση.

To ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ είναι πρώτο ελληνόφωνο podcast σε θέματα προσωπικής οικονομικής διαχείρισης που συζητά τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό. Μέσα από διάλογο, συνεντεύξεις και αναλύσεις, ο ακροατής θα ενημερωθεί για βασικά θέματα που αφορούν την προσωπική οικονομική του διαχείριση. Θα προβληματιστεί και θα σκεφτεί τις λύσεις στις δικές του πραγματικότητες σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των χρημάτων και των περιουσιακών του στοιχείων, αλλά και να ξανασκεφτεί τις μέχρι τώρα καταναλωτικές και αποταμιευτικές του συνήθειες.

Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζεται ένα θέμα μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς,  ώστε ο ακροατής  να αποκτήσει  τη γνώση και την αυτοπεποίθηση ώστε να είναι σε θέση να λάβει τις δικές του ρεαλιστικές αποφάσεις.

Η ιδέα

Σε κάποια φάση της ζωής μας θα χρειαστεί να λάβουμε την ευθύνη αναφορικά με το συνταξιοδοτικό μας, την ανάληψη και την αποπληρωμή χρέους ή την αντιμετώπιση μια έκτακτης οικονομικής συγκυρίας. Οι περισσότεροι από εμάς είναι ωστόσο χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις γυναίκες, τους νέους και όσο απομακρυνόμαστε από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πρόκειται δηλαδή, για μερικές από τις ομάδες του πληθυσμού που ήδη κινδυνεύουν με φτωχοποίηση και είναι συχνά θύματα ανισοτήτων. Η ελλιπή γνώση στην προσωπική τους οικονομική διαχείριση, επιβαρύνει  την κατάσταση τους.

Τώρα, στην εποχή του κορωνοϊού και των απανωτών οικονομικών κρίσεων, η ανάγκη για χρηματοοικονομική επιμόρφωση, είναι πιο έντονη από ποτέ. Θα πρέπει να έχουμε τη γνώση της οικονομικής διαχείρισης, των δικών μας οικονομικών πραγματικοτήτων.

Ο σκοπός

Το podcast ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Γεωργίου και την Κλεοπάτρα Κιττή. Οι δυο τους φιλοδοξούν να απαντήσουν στα ερωτήματα για τη διαχείριση των χρημάτων και των περιουσιακών σας στοιχείων, αλλά και να σας προβληματίσουμε ως προς τις αποφάσεις που καλείστε να λάβετε.

Δεν πρόκειται να δώσουν επενδυτικές συμβουλές, αλλά αυτό που φιλοδοξούν, είναι να σας παραθέσουμε τις επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω και με τη βοήθεια ειδικών, από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο, να σας τις επεξηγήσουν.

Ο Γιώργος και η Κλεοπάτρα θέλουν να μεταφέρουν δηλαδή τη συζήτηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη, και στο δικό σου σπίτι. Ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία και οι περιορισμοί που τη συνοδεύουν κτυπούν τα εισοδήματα.

Σήμερα που και το τελευταίο ευρώ στην τσέπη έχει τη δική του σημασία και που αύριο, επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα κληθούν να λάβουν ρεαλιστικές αποφάσεις, η γνώση και η σωστή πληροφόρηση, είναι το σημαντικότερο εφόδιο, που μπορεί να έχει μια κοινωνία.

Η εκπομπή

Το ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ είναι ένα εβδομαδιαίο podcast διάρκειας 10-15 λεπτών και συχνά φιλοξενεί επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου με σκοπό να σας εξηγήσουν με ποιους τρόπους μπορείτε να τακτοποιήσετε το οικονομικά του νοικοκυριού σας. Η προβολή γίνεται μέσα από τα Κοινωνικά Δίκτυα τoυ podcast ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ καθώς και μέσα από όλα τα μέσα επικοινωνίας του ΠΟΛΙΤΗ (ιστοσελίδα, ραδιόφωνο, εφημερίδα, κοινωνικά μέσα δικτύωσης, WEB TV, κλπ), ο οποίος αποτελεί και τον χορηγό επικοινωνίας μας! Μπορείτε να βρείτε όλα τα επεισόδια του ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ στις ακόλουθες πλατφόρμες:
Και από όποια πλατφόρμα ακούτε podcast! Το κάθε επεισόδιο είναι αναρτημένο στην Ιστοσελίδα του podcast έτσι ώστε να μπορεί να ανατρέχει κάποιος που θέλει να ακούσει ξανά την εκπομπή ή να την ακούσει για πρώτη φορά. Τέλος, τα επεισόδια είναι διαθέσιμα και μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο Facebook, Instagram , Twitter και LinkedIn (@koumantostintsepisou).