Στα 20 δεν έχεις κανέναν λόγο να κάνεις οικονομίες ή να προσέχεις που ξοδεύεις τα λεφτά σου. Οι υποχρεώσεις είναι λίγες ενώ είναι η σωστή εποχή για να ρουφήξεις τη ζωή μέχρι την τελευταία της σταγόνα. Όλα αυτά, όμως, αλλάζουν κατά 180 μοίρες μόλις μπεις στην τρίτη δεκαετία της ζωής σου. Τότε αρχίζουν τα δύσκολο και καλείσαι να βρεις έναν τρόπο για να τα αντιμετωπίσεις.
Μάθε να πουλάς τον εαυτό σου
Δεν αρκεί να είσαι καλό σε κάτι, πρέπει να γνωρίζεις και πώς να πουλήσεις -αν όχι ακριβά- τον εαυτό σου για αυτά που αξίζει. Σημαντική σημείωση: Όσο πιο πολύτιμες είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητές σου, τόσο πιο καλά θα ανταμειφτείς.
Μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου
Αν με τα πρώτα καλά χρήματα που βγάλεις, επιλέξεις ένα πανάκριβο διαμέρισμα και ένα sport αυτοκίνητο σε δόσεις, τότε κινείσαι σε επικίνδυνα νερά. Δεν χρειάζεται να δείχνεις πιο cool και πιο ανοιχτοχέρης από ό,τι είσαι πραγματικά. Μην υπερεκτιμάς τις οικονομικές σου δυνατότητες.
Έχε τον έλεγχο των οικονομικών σου
Κάθε τέλος του μήνα μένεις χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη. ΟΚ, συμβαίνουν αυτά. Γνωρίζεις όμως γιατί βρέθηκες για άλλη μία φορά σε αυτήν την θέση; Καλό είναι να ξέρεις τι, πόσο και πού ξοδεύεις τα χρήματά σου. Λίγη οργάνωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Κατάστρωσε ένα στρατηγικό σχέδιο
Όχι, δεν πρόκειται για κάποια πολεμική επιχείρηση αλλά για την καριέρα σου. Το να πηγαίνεις όπου φυσά ο άνεμος χωρίς πλάνο, δεν πρόκειται να σε οδηγήσει πουθενά. Αντίθετα, αν βάλεις στόχους, ακόμα κι αν δεν τους πιάσεις βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να καταφέρεις εκείνο που θες: Μία δουλειά, δηλαδή, που θα σε πληρώνει καλά χωρίς παράλληλα να σου καταστρέφει την προσωπική ζωή. Θυμήσου: Δεν φτάνουν μόνο οι τακτικές στη δουλειά, χρειάζεται και μακροχρόνια στρατηγική για την καριέρα σου.
Πηγή: gr.askmen.com | https://www.brief.com.cy/money-talks/oi-kalyteres-oikonomikes-symboyles-gia-meta-ta-30